Skip to content

Werkstudent Vastgoed

Den Haag€ 2.352 per maandStudenten

Functieomschrijving

Over de functie

In deze functie ben je onderdeel van de sectie Vastgoed. De sectie bestaat uit ongeveer 30 advocaten en (kandidaat-)notarissen die nauw en met plezier voor het vak samenwerken. De sectie heeft ruime ervaring op het gebied van het vastgoed en is onder andere gespecialiseerd in: bestuurs- en omgevingsrecht, huurrecht, notarieel vastgoed en vastgoedtransacties en projectontwikkeling en bouwrecht. De advocaten, (kandidaat-)notarissen en secretaresses van de sectie vormen een hecht team. Er is hoogwaardige expertise aanwezig en de sectie opereert in de top van de markt. Ook heerst er een laagdrempelige sfeer en open cultuur: er wordt daarom niet alleen hard gewerkt, maar ook veel gelachen.


Als werkstudent assisteer je bij het opstellen van overeenkomsten, adviezen en processtukken over de volle breedte van de vastgoedpraktijk, daarbij natuurlijk inhoudelijk ondersteund door de advocaten. Ook zoek je verschillende juridische vraagstukken uit en draag je bij aan het informeren van de advocaten over recente juridische ontwikkelingen.


In deze rol word je actief begeleid door ervaren advocaten en krijg je tegelijkertijd de ruimte om snel eigen verantwoordelijkheid te dragen. Sterker nog, je wordt aangemoedigd jezelf te ontwikkelen en uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen!


Over ons

BarentsKrans is een onafhankelijk, Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Met ruim 170 kantoorgenoten werken wij aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. Wij zijn gevestigd in een modern kantoor op een historische locatie in het centrum van Den Haag. Ons kantoor bestaat uit de volgende secties: Arbeidsrecht, Cassatie, Commerciële Contracten, Corporate, Commercial & Financial Litigation, Corporate / M&A, EU & Mededinging, IE, Data & Technologie en Vastgoed.


Bij BarentsKrans houden we van uitdagingen. Net als jij. In hechte teams pak je complexe zaken aan. Dit vraagt om kwaliteit en karakter. Zowel van je team als van jou. Je ontwikkelt je in de volle breedte en bouwt je expertise uit. Hierbij zijn onze open cultuur en persoonlijke begeleiding onmisbaar. Ook hebben we plezier in wat we doen. We zijn dedicated, ondernemend en hebben oog voor elkaar. Zo kom je bij BarentsKrans écht verder.

Vereisten

Jouw profiel

 • je bevindt je in de laatste fase van je bachelor of in je master Nederlands recht (of je bent zeer recent afgestudeerd);
 • je hebt affiniteit met het privaat- en/of bestuursrecht;
 • enige praktijkervaring in de juridische dienstverlening is een pre;
 • nevenactiviteiten, vrijwilligerswerk, (bij)banen, hobby’s of andere bezigheden waaruit je ambities en persoonlijke ontwikkeling blijken zijn een pre;
 • je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken in het Nederlands, en
 • je bent bij voorkeur zo snel mogelijk voor twee of drie dagen per week beschikbaar (een latere startdatum is bespreekbaar).


Ons aanbod

 • een mooie kans om praktijkervaring op te doen bij een groot en professioneel kantoor in het centrum van Den Haag met een goede reputatie en hoge rankings (o.a. The Legal 500, Chambers en PropertyNL);
 • goede begeleiding door de advocaten voor wie je werkzaamheden verricht;
 • een eigen werkplek op een kamer met een van onze advocaten of andere werkstudenten;
 • een informele werkomgeving met veel leuke kantooractiviteiten, zoals teamuitjes, donderdag- en vrijdagmiddagborrels en kantoorfeesten;
 • een arbeidsovereenkomst voor de duur van minimaal drie maanden met kans op verlenging;
 • een salaris van € 2.352,- bruto per maand op fulltime basis (37,5 uur per week) inclusief 8% vakantiegeld en een lunchkostenvergoeding, en
 • een volledige ov-reiskostenvergoeding (als je geen recht (meer) hebt op een studenten ov-abonnement).


Solliciteren

Ben jij de dedicated werkstudent die wij zoeken? Stuur ons dan je sollicitatiestukken via het sollicitatieformulier op onze website. Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiters. De sollicitatieprocedure bestaat in beginsel uit één gesprek. Een pre-employment screening, waarbij het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een onderdeel is, maakt deel uit van de procedure.

of

Neem contact op met onze recruiters!

Wil je meer weten over deze vacature of heb je vragen over het sollicitatieproces? Onze recruiters helpen je graag verder.

 • "Heb je een vraag over onze studentmogelijkheden of wil je meer weten over onze evenementen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Bel of mail mij gerust en ik vertel je graag meer."

  Vera van Heck

  Junior recruiter

 • "Ben je op zoek naar een vliegende start van je carrière in de advocatuur of het notariaat? Of ben je een doorgewinterde professional op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ik sta klaar om met je mee te denken! Aarzel niet om mij te bellen of te mailen."

  Nando Dons

  Senior recruiter